Sposób przygotowania:
Miodowy chlebek na różnych mąkach1.

Wsypać do miski mąkę pszenną chlebową, krupczatkę i tortową, a potem wymieszać.
2.

Dosypać słonecznik, płatki owsiane, ostropest mielony, ziarna amarantusa i znowu wymieszać.
3.

Wsypać sól morską jodowaną, za każdym razem mieszać łyżką.
4.

Wlać miód spadziowy, wymieszać.
5.

Świeże drożdże poskubać w palcach i dodać do reszty składników, wymieszać.
6.

Wlać letnią wodę.
7.

Bardzo dokładnie wymieszać ze sobą wszystkie składniki i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut.
8.

Po tym czasie ciasto "odgazować", przełożyć do foremek silikonowych i znowu pozostawić na 15 minut.
9.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 240 stopni C i piec przez 15 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec jeszcze chlebki przez 35 minut.
10.

Wystudzić na kratce.
11.

Smacznego !