Sposób przygotowania:
Wątróbka w panierce
Wątróbkę najpierw przepłukuję i odcinam zbędne tłuszczyki i żyłki, następnie zalewam zimnym mlekiem i odstawiam na godzinkę. Po tym czasie odsączam i osuszam na ręczniku papierowym.
Przygotowuję panierkę, na jednym talerzyku mąkę, na kolejnym rozbełtane jajka, i na trzecim bułkę tartą, zmieszaną z solą i białym pieprzem.
Kawałki wątróbki panieruję i smażę na rozgrzanym oleju.
Przygotowuję panierkę, na jednym talerzyku mąkę, na kolejnym rozbełtane jajka, i na trzecim bułkę tartą, zmieszaną z solą i białym pieprzem.
Kawałki wątróbki panieruję i smażę na rozgrzanym oleju.
BozenaMatuszczyk
Twoja wątróbka jest apetyczna i na pewno bardzo smaczna.
Porywam z 2 kawałki.
Pychotka.;)
zbysiowa
Częstuj się Bożenko:)
SylaUla
zbysiowa
Polecam taką wersję :)
gosia56
zbysiowa
Zachęcam Gosiu :) Również pozdrawiam , miło Cię widzieć :)