SUPERPRZEPIS

Wątróbka w panierce

  • 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Wątróbka w panierce Więcej zdjęć (7)

Tak przygotowana wątróbka, jest smaczną przekąską lub doskonałym obiadem w towarzystwie ziemniaków i surówki :)

Składniki:

Wątróbka w panierce

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka w panierce
Wątróbkę najpierw przepłukuję i odcinam zbędne tłuszczyki i żyłki, następnie zalewam zimnym mlekiem i odstawiam na godzinkę. Po tym czasie odsączam i osuszam na ręczniku papierowym.

Przygotowuję panierkę, na jednym talerzyku mąkę, na kolejnym rozbełtane jajka, i na trzecim bułkę tartą, zmieszaną z solą i białym pieprzem. 

Kawałki wątróbki panieruję i smażę na rozgrzanym oleju.
Wątróbka w panierce
wątróbkę najpierw trzeba obtoczyć w mące
Wątróbka w panierce
następnie wątróbkę zanurzamy w rozbełtanych jajkach
Wątróbka w panierce
na końcu obtaczam dokładnie w bułce tartej
Wątróbka w panierce
Kawałki wątróbki panieruję i smażę na rozgrzanym oleju.
Wątróbka w panierce
Wątróbka w panierce