Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Miruna pod pierzynką z sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

inny sposób na rybę - jutro piątek, może kogoś zainspiruje taka propozycja. warto wypróbować bo jest bardzo smacznie :)

Miruna pod pierzynką z sera Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Miruna pod pierzynką z sera

 

Sposób przygotowania:

Miruna pod pierzynką z sera
Kaszę gryczaną gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wysypujemy ugotowaną i odcedzoną kaszę. Filety z miruny nacieramy solą morską oraz przyprawą do ryb - układamy na kaszy gryczanej. Na każdej rybie układamy w kilku miejscach po łyżce masła. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180*) i pieczemy 15 minut, następnie posypujemy rybę startym żóltym serem i zapiekamy kolejne 5 minut. Na talerzu układamy filet rybny z serem i kaszę gryczaną, całość podałam z dodatkiem ketchupu.
Miruna pod pierzynką z sera
Etap 1 do naczynia zaroodpornego wsypujemy kasze
Miruna pod pierzynką z sera
Etap 2 filet z miruny zapiekamy razem z serem