2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Miruna smażona w zwyczajnej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Zwyczajna postna rybka idealna na wigilijny stół

Miruna smażona w zwyczajnej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Miruna smażona w zwyczajnej panierce

 

  • 4 płaty rybne lub filety
  • 1 lub 2 jajka
  • bułka tarta do panierki
  • mąka pszenna do panierki
  • sól pieprz do smaku
  • szczypta przyprawy do ryb Prymat
  • olej do smazenia

Sposób przygotowania:

Miruna smażona w zwyczajnej panierce
Filety myjemy jeśli są mrożone rozmrażamy,oprószamy solą i pieprzem.Jajko rozkłócić widelcem dosypać szczyptę przyprawy do ryb . Filety pokroić na małe kawałki obiadowe obtoczyć najpierw w mace pszennej a następnie w rozkłóconym jajku i panierować w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i wkładać porcje ryby i smażyć z obydwu stron na rumiano.Podawać z ziemniakami i kapustą kiszoną duszoną.
Miruna smażona w zwyczajnej panierce
filety myjemy jeśli są świeże mrożone rozmrażamy
Miruna smażona w zwyczajnej panierce
filety oprószamy solą i pieprzem z kazdej strony
Miruna smażona w zwyczajnej panierce
panierujemy w mące a następnie w jajku i bułce
Miruna smażona w zwyczajnej panierce
i smazymy na rozgrzanej oliwie na rumiano