Sposób przygotowania:
Miruna w sosie pomidorowym
Mirunę obsypać przyprawą do ryb i skropić sokiem z cytryny.Obtoczyć w mące i jajku i usmażyć na oliwie z oliwek.
Sos.
1 szklankę wody zagotować.Wrzucić do niej pół kostki rosołowej. Troszkę podgotować i dodać koncentrat pomidorowy.W połowie szklanki wody rozmieszać mąki i przelać do sosu.Gotować na wolnym ogniu przez ok 4 minutki.
Sosem polać rybkę i udekorować szczypiorkiem,koperkiem i cytrynką.
Sos.
1 szklankę wody zagotować.Wrzucić do niej pół kostki rosołowej. Troszkę podgotować i dodać koncentrat pomidorowy.W połowie szklanki wody rozmieszać mąki i przelać do sosu.Gotować na wolnym ogniu przez ok 4 minutki.
Sosem polać rybkę i udekorować szczypiorkiem,koperkiem i cytrynką.