Sposób przygotowania:
Mityczne pojednanie
W szpinaku siła!!! A szpinak połączony z pieczarkami...mityczne niebo. Szpinak mrożony Hortex przekładamy go garnka dodajemy odrobinę soli i około 150ml wody. Gotujemy do czasu aż szpinak się rozmrozi. Pieczarki ścieramy na tarce na grubych oczkach razem z czosnkiem i dodajemy przyprawy. Pieczarki podsmażamy na odrobinie oliwy, czekamy aż woda z grzybów wyparuje i dodajemy szpinak, a na samym końcu smażenia dodajemy Ricottę. Smażymy do czasu aż odparuje odpowiednia ilość wody przez którą ciasto sajgonkowe mogło by się rozlecieć. Gotowy farsz nakładamy na ciasto i zawijamy w małe krokieciki. Smażymy na oleju z obu stron - po minucie z każdej strony. Podajemy z tzatzykami: Ogórka trzemy na tarce o grubych oczkach. Solimy i odstawiamy na około 15 minut aż z ogórka puści woda. Nadmiar wody odlewamy, dodajemy starty czosnek, posiekany koperek jogurt grecki i przyprawiamy do smaku. Smacznego.