Chupi_in_the_kitchen

Chupi_in_the_kitchen

Starszy Kucharz
[Przepisów: 11]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Mityczne pojednanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mityczne pojednanie Chupi. Mitologia grecka łączy się z rzymską - i to pojednanie musi się udać.

Mityczne pojednanie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mityczne pojednanie

 

  • Na farsz:
  • 5 dużych pieczarek brązowych bądź zwykłych
  • Opakowanie mrożonego szpinaku Hortex
  • Opakowanie włoskiego sera Ricotta ( 250 gram )
  • 2 duże ząbki czosnku
  • Szczypta soli różowej
  • Szczypta chilli
  • Odrobina czarnego pieprzu
  • Do krokiecików kilka płatów ciasta na sajgonki ( na tyle produktu 10 płatów )
  • Olej do smażenia
  • Tzatzyki:
  • Pół ogórka długiego szklarnianego
  • 2 ząbki czosnku
  • Garść posiekanego świeżego koperku
  • Małe opakowanie jogurtu greckiego
  • Przyprawy ( sól , pieprz )

Sposób przygotowania:

Mityczne pojednanie
W szpinaku siła!!! A szpinak połączony z pieczarkami...mityczne niebo. Szpinak mrożony Hortex przekładamy go garnka dodajemy odrobinę soli i około 150ml wody. Gotujemy do czasu aż szpinak się rozmrozi. Pieczarki ścieramy na tarce na grubych oczkach razem z czosnkiem i dodajemy przyprawy. Pieczarki podsmażamy na odrobinie oliwy, czekamy aż woda z grzybów wyparuje i dodajemy szpinak, a na samym końcu smażenia dodajemy Ricottę. Smażymy do czasu aż odparuje odpowiednia ilość wody przez którą ciasto sajgonkowe mogło by się rozlecieć. Gotowy farsz nakładamy na ciasto i zawijamy w małe krokieciki. Smażymy na oleju z obu stron - po minucie z każdej strony. Podajemy z tzatzykami: Ogórka trzemy na tarce o grubych oczkach. Solimy i odstawiamy na około 15 minut aż z ogórka puści woda. Nadmiar wody odlewamy, dodajemy starty czosnek, posiekany koperek jogurt grecki i przyprawiamy do smaku. Smacznego.
Mityczne pojednanie
szpinak Hortexu to podstawa i klasyka
Mityczne pojednanie
Mityczne pojednanie