Sposób przygotowania:
Mleczko truskawkowe.
Drobno pokroić wafle ryżowe,posiekać czekoladę i masło,dać do dużej miski i wstawić do kąpieli.Mieszać,aż czekolada się stopi z
masłem.Powstałą masę rozsmarować na blasze wyłożonej papierem.Wstawić do lodówki.Zmiksować owoce 20 dag.truskawek z cukrem waniliowym.Wymieszać z małą ilością żelatyny.Śmietanę roztrzepać z jogurtem,cukrem i sokiem z cytryny.
Wymieszać z resztą rozpuszczonej żelatyny,dodać ubitą na sztywno śmietankę z dodatkiem cukru waniliowego.krem rozsmarować por-
-cjami na masie ryżowej.Każdą porcję przelewać piure z truskawek.Schłodzić.Udekorować resztą owoców.
masłem.Powstałą masę rozsmarować na blasze wyłożonej papierem.Wstawić do lodówki.Zmiksować owoce 20 dag.truskawek z cukrem waniliowym.Wymieszać z małą ilością żelatyny.Śmietanę roztrzepać z jogurtem,cukrem i sokiem z cytryny.
Wymieszać z resztą rozpuszczonej żelatyny,dodać ubitą na sztywno śmietankę z dodatkiem cukru waniliowego.krem rozsmarować por-
-cjami na masie ryżowej.Każdą porcję przelewać piure z truskawek.Schłodzić.Udekorować resztą owoców.