Sposób przygotowania:
mleczna pianka
Ciasto: Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym.Mieszając dosyp mąkę. Połącz z pianą z białek. Blaszkę (mała) wyłóż papierem do pieczenia, natłuść i posyp mąką, wyłóż masę. Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudź i przełóż do wysłanej folią spożywczą formy (wielkości takiej jaka była blaszka w której piekliśmy ciasto). Krem: Żelatynę rozpuść w małej ilości gorącej wody.Mieszając dodawaj jogurt, skórkę z cytryny i cukier. Odstaw. Tężejącą masę wyłóż na ciasto. Wstaw do lodówki do stężenia. Galaretka: Wino, 6 łyżek wody i cukier gotuj 2 minuty. W kilku łyzkach gorącego płynu rozpuść żelatynę. Wymieszaj z resztą, odstaw. Na ciasto wyłóż zamrożone owoce, polej teżejącą winną galaretką.Wstaw do lodówki na conajmniej 2 godziny. Smacznego
Moni008
Sarenka
PaniAnia
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_wloska/ptasie_mleczko/ptasie_mleczko.html