Sposób przygotowania:
Mleczne bułeczki z cytrynową nutką
Do małej miseczki pokruszyć drożdże, dodać cukier, 2-3 łyżki ciepłego mleka, wymieszać. W dużej misce wymieszać mąkę z solą i masłem. Na środku zrobić dołek, wlać drożdże, aromat i pozostałe mleko pozostawiając 2 łyżki. Ciasto dokładnie wyrobić ręką lub mikserem, przykryć folią spożywczą lub ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce na około 1,5 godziny. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę, podzielić na części, formować bułeczki i układać na przygotowanej blaszce, pozostawiając odstępy między bułeczkami. Odłożyć w ciepłe miejsce na 20 minut. Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem z 2 łyżkami mleka. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 10-15 minut.