Sposób przygotowania:
Młoda cukinia Eli faszerowana kiełbasąprzygotowanie składników
Cukinie opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Cukinie Przeciąć wzdłuż na pół i wydrążyć.
przygotowanie składników cd
Połowę wydrążonego miąższu cukinii pokroić.
przygotowanie składników cd
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników cd
Paprykę opłukać i usunąć gniazdo nasienne. Osuszyć paprykę i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.
przygotowanie składników cd
Kaszę kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu
przygotowanie składników cd
Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę.
przygotowanie farszu
Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć kiełbasę z cebulą.
przygotowanie farszu cd
Do kiełbasy z cebulą dodać pokrojoną cukinię i paprykę. Całość razem przesmażyć i ostudzić.
przygotowanie farszu cd
Do ostudzonej masy dodać kuskus i natkę pietruszki. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.
przygotowanie cukinii
Wydrążone cukinie ułożyć na blasze i oprószyć solą i pieprzem.
przygotowanie cukinii cd
Na cukiniach rozłożyć farsz . Na dno blachy wlać odrobinę wody. Blachę przykryć folią aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Piec cukinie 20 minut. Po tym czasie zdjąć folię i zapiekać jeszcze 10 minut. Smacznego!
SylaUla
eli_555
I była pyszna.
danielek
gusia1000