eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Młoda cukinia Eli faszerowana kiełbasą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Młoda cukinia zapieczona w piekarniku. Cały obiad na talerzu bo zawiera warzywa, kiełbasę i kaszę kuskus.

Młoda cukinia Eli faszerowana kiełbasą

Składniki:

Młoda cukinia Eli faszerowana kiełbasą

warzywa

pozostałe składnikii

Sposób przygotowania:

Młoda cukinia Eli faszerowana kiełbasą

przygotowanie składników

Młoda cukinia Eli faszerowana kiełbasą
Wydrążyć opłukane, osuszone i przecięte na pół cukinie.

Cukinie opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Cukinie Przeciąć wzdłuż na pół i wydrążyć.

przygotowanie składników cd

Młoda cukinia Eli faszerowana kiełbasą
Pokroić połowę miąższu z wydrążonej cukinii.

Połowę wydrążonego miąższu cukinii pokroić.

przygotowanie składników cd

Młoda cukinia Eli faszerowana kiełbasą
Obraną cebulę pokroić a czosnek przecisnąć przez praskę.

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.

przygotowanie składników cd

Młoda cukinia Eli faszerowana kiełbasą
Opłukaną i osuszoną paprykę pokroić w kostkę.

Paprykę opłukać i usunąć gniazdo nasienne. Osuszyć paprykę i pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Młoda cukinia Eli faszerowana kiełbasą

Natkę pietruszki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.

przygotowanie składników cd

Młoda cukinia Eli faszerowana kiełbasą

Kaszę kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu

przygotowanie składników cd

Młoda cukinia Eli faszerowana kiełbasą

Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę.

przygotowanie farszu

Młoda cukinia Eli faszerowana kiełbasą

Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć kiełbasę z cebulą.

przygotowanie farszu cd

Młoda cukinia Eli faszerowana kiełbasą

Do kiełbasy z cebulą dodać pokrojoną cukinię i paprykę. Całość razem przesmażyć i ostudzić.

przygotowanie farszu cd

Młoda cukinia Eli faszerowana kiełbasą

Do ostudzonej masy dodać kuskus i natkę pietruszki. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.

przygotowanie cukinii

Młoda cukinia Eli faszerowana kiełbasą

Wydrążone cukinie ułożyć na blasze i oprószyć solą i pieprzem.

przygotowanie cukinii cd

Młoda cukinia Eli faszerowana kiełbasą

Na cukiniach rozłożyć farsz . Na dno blachy wlać odrobinę wody. Blachę przykryć folią aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Piec cukinie 20 minut. Po tym czasie zdjąć folię i zapiekać jeszcze 10 minut. Smacznego!