Sposób przygotowania:
Młoda kapusta na kurczaku i żeberkach
Żeberka należy podzielić na porcje. Przekładamy je do garnka razem z udkami. Dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę, pietruszkę i selera oraz kilka ziarenek pieprzu. Zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut.
Kapustę szatkujemy i wrzucamy do mięsa i warzyw. Wszystko gotujemy razem do miękkości. Miedzy czasie sprawdzamy czy mięso z kurczaka jest miękkie. Należy je wcześniej wyjąc z kapusty, aby się nie rozpadło.
Żeberka ugotują się razem z kapustą.
Gotową kapustę doprawiamy solą, pieprzem i jak ktoś woli kwaśniejszą octem.
Kapustę szatkujemy i wrzucamy do mięsa i warzyw. Wszystko gotujemy razem do miękkości. Miedzy czasie sprawdzamy czy mięso z kurczaka jest miękkie. Należy je wcześniej wyjąc z kapusty, aby się nie rozpadło.
Żeberka ugotują się razem z kapustą.
Gotową kapustę doprawiamy solą, pieprzem i jak ktoś woli kwaśniejszą octem.