Sposób przygotowania:
Młoda kapusta na żeberkach z koperkiem
Żeberka wcześniej posypać wegetą, pieprzem i czosnkiem granulowanym i odstawić na jakiś czas. (Ja to zrobiłam dzień wcześniej i wstawiłam do lodówki). Następnie żeberka podzielić, obsmażyć na oleju na złoty kolor, przełożyć do garnka z gotującą się wodą, dodać listek laurowy, ziele angielskie i gotować do miękkości. Następnie poszatkować grubo kapustę i marchewkę i włożyć do garnka z kapustą. Na końcu na tym oleju co się smażyły żeberka podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i dodać do kapusty, wszystko razem wymieszać i gotować aż kapusta będzie miękka. Dodać część pokrojonego kopru, wymieszać, jeszcze jakiś czas podgotować, doprawić do smaku. Podawać kapustę z całym żeberkiem, posypać obficie koprem.
dominik123
kołczu
zuzia1