Sposób przygotowania:
Młoda kapusta pieczona z dodatkami
Naczynie do zapiekania smarujemy łyżką oliwy.
Kapustę kroimy dość grubo. Posypujemy łyżeczką soli i gnieciemy ja ręką aby puściła sok. Przekładamy kapustę do naczynia w którym będzie zapiekane.
Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w plasterki i układamy na młodej kapuście. Papryki kroimy w paseczki i układamy. Kiełbasę kroimy w plasterki i układamy na warzywach. Koperek drobno siekamy i posypujemy danie.
Polewamy kapustę oliwą i posypujemy przyprawami. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach pod przykryciem. Następnie pieczemy bez pokrywki przez 30 minut. Co 10 minut wyjmujemy naczynie z piekarnika oraz mieszamy. Podajemy.
Kapustę kroimy dość grubo. Posypujemy łyżeczką soli i gnieciemy ja ręką aby puściła sok. Przekładamy kapustę do naczynia w którym będzie zapiekane.
Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w plasterki i układamy na młodej kapuście. Papryki kroimy w paseczki i układamy. Kiełbasę kroimy w plasterki i układamy na warzywach. Koperek drobno siekamy i posypujemy danie.
Polewamy kapustę oliwą i posypujemy przyprawami. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach pod przykryciem. Następnie pieczemy bez pokrywki przez 30 minut. Co 10 minut wyjmujemy naczynie z piekarnika oraz mieszamy. Podajemy.