Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z cielęcinąETAP 1
Mięso przepłukujemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Pokrojone oprószamy przyprawami.
ETAP 2
Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Do zrumienionej dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przygotowaną cielęcinę. Smażymy całość do momentu jak mięso będzie miękkie.
ETAP 3
Między czasie kapustę cienko szatkujemy, a marchew ścieramy na tarte o grubych oczkach.
ETAP 4
Przygotowane warzywa obsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Następnie podlewamy bulionem cielęcym otrzymanym przez rozpuszczenie kostki w ¾ szklanki wody. Warzywa dusimy do miękkości.
ETAP 5
Do gotowych warzyw dodajemy cielęcinę. Całość podgrzewamy razem około 10 minut. Doprawiamy do smaku i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Gotowe!
weronikaS