LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Młoda kapusta że śmietaną i jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wprost wyśmienita, bardzo delikatna.

Młoda kapusta że śmietaną i jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Młoda kapusta że śmietaną i jabłkami

 

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta że śmietaną i jabłkami
Kapustę opłukać, pokroic w grubą kostkę. Zagotować trochę wody, włożyć kapustę, ugotować na pół w odkrytym naczyniu. Jabłka umyć i nie obierając zetrzeć na tarce, włożyć do miękkiej kapusty. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, lekko przyrumienić na tłuszczu, dodać mąkę, wymieszać. Powstałą zasmażkę dodać do kapusty. Podprawić śmietaną. Doprawić solą i cukrem do smaku. Podawać z ziemniakami lub kluskami ziemniaczanymi.
Młoda kapusta że śmietaną i jabłkami
Gotwanie młodej kapusty w niewielkiej ilości wody.
Młoda kapusta że śmietaną i jabłkami
Dodanie starkowanych jabłek do gotującej się kapusty.
Młoda kapusta że śmietaną i jabłkami
Przygotowanie zasmażki z cebuli i mąki do kapusty.
Młoda kapusta że śmietaną i jabłkami
Zaprawienie śmietaną kapusty z jabłkami.