james62

james62

Kucharz
[Przepisów: 15]

Młoda kapustka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonały dodatek do obiadu

Młoda kapustka.

Składniki:

Młoda kapustka.

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapustka.
Kapustę umyć , poszatkować , wrzucić do dużego rondla . Podlać gorącą wodą , dodać liść laurowy i ziele angielskie , posolić i popieprzyć . Gotować na małym ogniu aż kapusta będzie prawie miękka. Cebulę pokroić w kostkę , obsmażyć na rozgrzanym smalcu . Do cebuli wsypać mąkę , przesmażyć ją i zawartość patelni dodać do kapusty . Zakwasić kapustę kwaskiem cytrynowym i jeśli trzeba to jeszcze posolić i popieprzyć . Pod koniec gotowania dodać posiekany koperek w takiej ilości jak lubimy .

Tagi:

kapusta