Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Młode warzywa w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wyśmienite wegetariańskie danie

Młode warzywa w sosie

Składniki:

Młode warzywa w sosie

 

  • pęczek szparagów,
  • pęczek młodej marchewki,
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej,
  • natka pietruszki
  • estragon,
  • 3 łyżki oleju
  • żółtko
  • sól
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka musztardy
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Młode warzywa w sosie
Szparagi umyć, obrać z włóknistej skórki. Zalać osolonym wrzątkiem. Gotować 12 minut. Odcedzić, Pokroić na małe kawałki 4 cm długości. Marchewkę ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Pokroić podobnie jak szparagi. Kapustę grubo poszatkować, Zieleninę posiekać. Musztardę zmiksować z żółtkiem.Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wsypać część zieleniny, wymieszać. Składniki sałatki połączyć, tuż przed podaniem polać sosem i wymieszać. Udekorować resztą zieleniny.

Tagi:

szparagi