Sposób przygotowania:
Młode ziemniaki na młodej kapuścieI
1. Kapustę drobno szatkuję, marchew ścieram na tarce o dużych oczkach. Warzywa przekładam do garnka zalewam wodą, dodaję listki laurowe, ziele angielskie, wsypuję Vegetę i gotuję. Pod koniec gotowania wlewam ocet i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
II
2. Ziemniaki obieram, myję, osuszam, doprawiam przyprawą Gyros, wlewam olej i mieszam. Ziemniaki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 200°C.
3. Kapustę po ugotowaniu wykładam do naczynia. Na kapuście układam upieczone ziemniaki.
III
4. Gotowe, podaję z mięsem lub jako osobne danie.
5. Smacznego.
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki