VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Mocno cytrynowe udka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczne i kruche udka o cytrynowym smaku. Zapach cytryny roznosi się po domu podczas pieczenia. Idealne na obiad jak i kolację.

Mocno cytrynowe udka

Składniki:

Mocno cytrynowe udka

 

  • 7 udek
  • 1 cytryna
  • 2 łyżeczki przyprawy do mięsa
  • ½ łyżeczki pieprzu cytrynowego
  • ½ łyżeczki natki pietruszki
  • ½ łyżeczki płatków czosnku

Sposób przygotowania:

Mocno cytrynowe udka
Udka umyć i osuszyć. Przyprawy dokładnie wymieszać w miseczce. Cytrynę przekroić na pół (zostawić dwa plasterki), resztą skropić kurczaka. Mięso ułożyć w rękawie do pieczenia, wsypać przyprawy i dokładnie wymieszać. Do środka włożyć 2 plasterki cytryny, szczelnie zamknąć. Piec w piekarniku z termoobiegiem w 180*C przez 40-45 minut.