Sposób przygotowania:
Mocno czekoladowa granolaETAP 1
Miód przelewamy do garnuszka. Dodajemy do niego kakao oraz wlewamy olej. Całość mieszamy.
ETAP 2
W misce łączymy suche składniki: płatki owsiane, orkiszowe, kukurydziane i nasiona chia. Do wymieszanych składników dodajemy kakaową masę.
ETAP 3
Całość mieszamy, by płatki dokładnie obkleiły się kakaem.
ETAP 4
Gotową masę wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozprowadzamy ją równą warstwą na całej powierzchni blaszki.
Granolę wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 20 minut w 150°C.
ETAP 5
Między czasie czekolady kroimy w kostkę.
Upieczoną granolę wyjmujemy, łamiemy na mniejsze kawałki i posypujemy czekoladą. Pod wpływem ciepła czekolada częściowo się rozpuści zespalając kawałki granoli. Całość pozostawiamy do ostygnięcia i zastygnięcia czekolady. Gotowe.