Sposób przygotowania:
Mocno pomidorowa potrawka
Mięso należy pokroić w dosyć drobną kostkę. Obsypujemy je solą, pieprzem oraz przyprawą do gulaszu. Smażymy na rozgrzanej patelni na złoto wraz z obraną i pokrojoną w plasterki marchewką. Pod koniec dodajemy pokrojoną w drobne plasterki marchewkę i chwilę dusimy. Zdejmujemy z patelni. Obraną cebulę kroimy w dosyć drobną kosteczkę. Rozgrzewamy na patelni odrobinę tłuszczu i smażymy cebulkę, doprawiając ją odrobiną soli. Do usmażonej cebuli dodajemy wcześniej usmażone mięso z marchewką. Mieszamy i smażymy namałym ogniu. Pomidory wraz z zalewą przekładamy na patelnię. Ogórki drobno kroimy i przekłądamy na patelnię.Dodajemy na patelnię przyprawy, mieszamy i chwilę wszystko razem dusimy. Podajemy z ryżem.