Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1369]

Mój domowy kebab

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny kebab na obiad, kto raz spróbuję, będzie go robił często

Mój domowy kebab Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mój domowy kebab

 

  • 2 szt duże pomidory świeże
  • 0,5 główki kapusta pekińska
  • 400 g piersi drobiowe
  • Przyprawa -Kebab-Gyros
  • Tłuszcz do smażenia mięsa
  • 600 g frytki mrożone
  • pieprz
  • sól
  • papryka słodka
  • majonez
  • ketchup

 

Sposób przygotowania:

Mój domowy kebab
Frytki odmrożić, usmażyć w głębokim tłuszczu. Pomidory umyć, osączyć, pokroić w talarki. Kapusta pekińską cienko pokroić. Piersi z kurczaka kroimy w paski Wrzucamy mięso na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, dodajemy przyprawę kebab-gyros, paprykę, sól i pieprz. Smażymy na złoty kolor. Gdy mięso jest gotowe, nakładamy na talerze gorące frytki, na frytki pierś z kurczaka, polać majonezem , posypać kapustą pekińską,na kapuście pekińskiej ułożyć talarki pomidorów, polać keczupem. Podawać od razu gorące
Mój domowy kebab
Złociste frytki usmażone w głębokim tłuszczu,wyłożone na talerz
Mój domowy kebab
Pierś z kurczka została opłukana, osączona i pokrojona w paski