Sarina

Sarina

Kucharz
[Przepisów: 24]

mój gulasz a la węgierski

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny gulasz po mojemu :) Świetnie smakuje z pieczonymi ziemniaczkami ! wg przepisu który znajdziecie u mnie :)

mój gulasz a la węgierski

Składniki:

mój gulasz a la węgierski

 

  • piersi z kurczaka,2-3 ogórki konserwowe,1 duża marchew,6-7 pieczarek,sól,pieprz,keczup

 

  • Do smażenia :
  • duża i głęboka patelnia,pól kostki margaryny

Sposób przygotowania:

mój gulasz a la węgierski
Na patelnie dajemy margarynę i ją powoli roztapiamy.Mięso oczyszczamy,przyprawiamy i kroimy na kawałki o przybliżonej wielkości kciuka.
Dajemy na patelnię i (nie rumieniąc!!!!!!!) podgrzewamy,aby mięso stało się białe i nie surowe.Na desce obieramy i w drobną kostkę kroimy marchew i dorzucamy na patelnie,mieszamy.Obieramy pieczarki i kroimy na grubsze plasterki,dodajemy na patelnię i mieszamy.Ogórki kroimy na kostkę o wielkości paznokcia na kciuku i dodajemy do gulaszu,mieszamy.Dodajemy 3 łyżki keczupu (najlepszy jest pudliszki!).Potem jeszcze ok. 5 minut dusimy to wszystko,aby marchew zmiękła.Podajemy na gorąco wraz pieczonymi ziemniaczkami.Smacznego !