Sposób przygotowania:
mój gulasz a la węgierski
Na patelnie dajemy margarynę i ją powoli roztapiamy.Mięso oczyszczamy,przyprawiamy i kroimy na kawałki o przybliżonej wielkości kciuka.
Dajemy na patelnię i (nie rumieniąc!!!!!!!) podgrzewamy,aby mięso stało się białe i nie surowe.Na desce obieramy i w drobną kostkę kroimy marchew i dorzucamy na patelnie,mieszamy.Obieramy pieczarki i kroimy na grubsze plasterki,dodajemy na patelnię i mieszamy.Ogórki kroimy na kostkę o wielkości paznokcia na kciuku i dodajemy do gulaszu,mieszamy.Dodajemy 3 łyżki keczupu (najlepszy jest pudliszki!).Potem jeszcze ok. 5 minut dusimy to wszystko,aby marchew zmiękła.Podajemy na gorąco wraz pieczonymi ziemniaczkami.Smacznego !
Dajemy na patelnię i (nie rumieniąc!!!!!!!) podgrzewamy,aby mięso stało się białe i nie surowe.Na desce obieramy i w drobną kostkę kroimy marchew i dorzucamy na patelnie,mieszamy.Obieramy pieczarki i kroimy na grubsze plasterki,dodajemy na patelnię i mieszamy.Ogórki kroimy na kostkę o wielkości paznokcia na kciuku i dodajemy do gulaszu,mieszamy.Dodajemy 3 łyżki keczupu (najlepszy jest pudliszki!).Potem jeszcze ok. 5 minut dusimy to wszystko,aby marchew zmiękła.Podajemy na gorąco wraz pieczonymi ziemniaczkami.Smacznego !