julcia12437

julcia12437

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Mój jabłecznik z cukrem pudrem

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny, wilgotny jabłecznik na prezent lub bez okazji.

Mój jabłecznik z cukrem pudrem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mój jabłecznik z cukrem pudrem

 

Sposób przygotowania:

Mój jabłecznik z cukrem pudrem
Margarynę topić na patelni lub w rondelku. Roztopioną margarynę odstawić. Jabłka obrać, usunąć gniazdo nasienne i ścierać na tarce. Przygotować 3 szklanki mąki, wodę i cukier. Cukier wrzucić do miski i wbić jajka. Wsypać przygotowane szkalnki mąki (3 szklanki), proszek do pieczenia, wodę i miksować za pomocą miksera. Wsypać resztę mąki (1 i 1/2 szklanki mąki) i proszek do pieczenia miksować. Na koniec wlać roztopioną margarynę. Zmiksować wszystko razem, blachę posmarować masłem lub margaryną, posypać bułką tartą i wylać pół ciasta. Na ciasto rozłożyć jabłka i polać resztą ciasta. Wstawić do piekarnika na ok. 45-50 min. w 180 stopni. Upieczone ciasto odstawić do ostygnięcia. Posypać cukrem pudrem. Smacznego :)
Mój jabłecznik z cukrem pudrem
Margarynę topić na patelni lub w rondelku. Roztopioną margarynę odstawić. Jabłka obrać
Mój jabłecznik z cukrem pudrem
Margarynę topić na patelni lub w rondelku. Roztopioną margarynę odstawić. Jabłka obrać
Mój jabłecznik z cukrem pudrem
Cukier wrzucić do miski i wbić jajka. Wsypać proszek do pieczenia i miksować za pomocą miksera. Wsypać resztę mąki (1 i 1/2 szklanki mąki) i proszek do pieczenia miksować. Na koniec wlać roztopioną margarynę i zmiksować.
Mój jabłecznik z cukrem pudrem
Zmiksować wszystko razem