Sposób przygotowania:
Mój jabłecznik z cukrem pudrem
Margarynę topić na patelni lub w rondelku. Roztopioną margarynę odstawić. Jabłka obrać, usunąć gniazdo nasienne i ścierać na tarce. Przygotować 3 szklanki mąki, wodę i cukier. Cukier wrzucić do miski i wbić jajka. Wsypać przygotowane szkalnki mąki (3 szklanki), proszek do pieczenia, wodę i miksować za pomocą miksera. Wsypać resztę mąki (1 i 1/2 szklanki mąki) i proszek do pieczenia miksować. Na koniec wlać roztopioną margarynę. Zmiksować wszystko razem, blachę posmarować masłem lub margaryną, posypać bułką tartą i wylać pół ciasta. Na ciasto rozłożyć jabłka i polać resztą ciasta. Wstawić do piekarnika na ok. 45-50 min. w 180 stopni. Upieczone ciasto odstawić do ostygnięcia. Posypać cukrem pudrem. Smacznego :)
MagdaMM
MagdaMM
cd....nie zabardzo c
i wychodzi.Zdjęcia tutaj są złej jakości zupełnie inne jak na blogu.Dlatego coś mi tu nie pasuje....
MagdaMM
julcia12437
Przepraszam, źle napisałam. Zaraz poprawię przepis i będziesz mogła przeczytać co zrobić z tymi 3 szklankami mąki. Jeszcze raz bardzo przepraszam i dziękuję za 5, które ci się przez przypadek kliknęło.
julcia12437
Mam jeszcze pytanie. Jakim blogu ? Ja prowadzę jednego bloga - smacznegotowanieprzezkochanie.blogspot.com i jakby co to pogrubiłam to co trzeba zrobić z mąką :)
MagdaMM
Nie prowadzisz jednego bloga tylko teraz je sprytnie porozdzielałaś.Udało mi się je wszystkie odwiedzić więc nie ściemniaj. Zdjęcia okropne zupełnie inne jak na blogu.I dziwi mnie że prowadząc bloga poprawiasz tu opisywane przepisy.A 5 to czysty przypadek i nieporozumienie ....
julcia12437
Skąd w ogóle możesz wiedzieć ile ich mam? Prowadzę tylko jednego bloga i więcej mi ich jest niepotrzebnych. :)