Sposób przygotowania:
Mój kokosowy mazurek
Na początku przygotować ciasto.W tym celu mąkę przesiać do miski, dodać miękkie masło, cukier, żółtka, jajko, otartą skórkę cytrynową.Ze składników zagnieść ciasto, owinąć w folię i wstawić do lodówki na jakieś pół godziny. Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki i pokroić na plastry o grubości 0,5 cm i wyłożyć nimi 2 małe blaszki, formując brzeg o wysokości 2 cm. Następnie przygotować masę.W tym celu w misce wymieszać wiórki ze śmietaną, cukrem i sokiem cytrynowym. Dodać aromat waniliowy oraz ubitą na sztywno pianę z białek i mąkę ziemniaczaną.Całość wymieszać. Tak powstałą masę wyłożyć na ciasto posmarowane roztrzepanym białkiem.Piekarnik nagrzać do temperatury 230 stopni i piec ok.40 minut na złoty kolor. Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia.Zimne można polukrować.Smacznego.