Sposób przygotowania:
Mazurek kokosowy z nutką pomarańczy
1. Ciasto: Mąkę przesiać, zrobić dołek, wbić jajko, dodać żółtko. Następnie dodać posiekana margrayne oraz cukier. Zagnieść gładkie i elastyczne ciasto, zawinąć w folię i włożyć na 1/2 godz, do zamrażalnika. Następnie rozwałkować i wyłożyć do przygotowanej formy o wym. 25x36cm. Nakłuć widelscem. Piec ok. 20 min w temp. 180st. Ostudzić.
2. Masa: Śmietankę, cukier, posiekaną margarynę i połamaną czekoladę przełożyć do garnka, zagotować. Orzechy i skórkę pomarańczową drobno posiekać lub zmielic w blenderze. Wymieszać z wiórkami, dodać do masy. Żelatynę namoczyć w trosze zimnej wody. Odstawić na 5 min, następnie, podgrzewając, rozpuścić. Przestudzić i dodać do masy, dokładnie wymieszać i odstawić, aż całkiem ostygnie. Wylać na zimne ciasto. Udekorować wg uznania.
2. Masa: Śmietankę, cukier, posiekaną margarynę i połamaną czekoladę przełożyć do garnka, zagotować. Orzechy i skórkę pomarańczową drobno posiekać lub zmielic w blenderze. Wymieszać z wiórkami, dodać do masy. Żelatynę namoczyć w trosze zimnej wody. Odstawić na 5 min, następnie, podgrzewając, rozpuścić. Przestudzić i dodać do masy, dokładnie wymieszać i odstawić, aż całkiem ostygnie. Wylać na zimne ciasto. Udekorować wg uznania.
edytaha
zewa
i Świętami.
czekoladka_m
marietta
cherry
czekoladka_m
misia5
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2