hehet

hehet

Kuchcik
[Przepisów: 2]

moj krem czekoladowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealne nadzienie do tortow, ciast na szybko i tart na zimno

moj krem czekoladowy

Składniki:

moj krem czekoladowy

 

  • 5 jajek
  • czekolada gozka
  • smietanka 30% minimum okolo 0.5 l
  • cukier
  • zelatyna
  • biszkopty, ciasto biszkoptowe lub kawalki ciasta drozdzowego
  • konfitury malinowe lub inne zalezy co kto lubi
  • okolo 0.5 szklanki cukru podru

Sposób przygotowania:

moj krem czekoladowy
czekolade rozpuszczamy w kompieli wodnej( miszke z pokruszona czekolada stawiamy na garnku z gotowana woda tak by misk nie dotykala wody) i czekamy az sie rozpusci. w tym czasie oddzielamy zoltka od bialek i ubijamy bialka z odrobina soli, zoltka ucieramy z cukrem az beda puszyste, ubijamy w kolejnej misce bita smietane z odrobina cukru,rozpuszczamy zelatyne zgodnie z przepisem na opakowaniu. blache wykladamy ciastem smarujemy konfiturami. mieszamy czekolade z masa jajeczna, piana z bialek i bita smietane laczymy to z zelatyna i wlewamy do blachy. wstawiamy do lodowki na okolo 2 h by ciasto stężało