IwaG2

IwaG2

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Mój królik w winie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

u mnie się zajadali nim

Mój królik w winie

Składniki:

Mój królik w winie

 

  • Królika porcjuje i na noc wkładam w wino półwytrawne białe
  • masło do smażenia
  • 1 -2 cebule
  • mała puszka koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz,
  • 2 łyzki gęstej śmietany
  • można dać przypawę myśliwską ale nie koniecznie
  • 6 pieczarek

Sposób przygotowania:

Mój królik w winie
Porcje królika obtoczyć w mące obrumienic na maśle, przełozyc do garnka. Dodać przecier pomidorowy oraz posiekaną i podsmazoną cebulęi pieczarki. Doprawiamy solą pieprzem do smaku wedle uznania. Całosc zalać winemi dusić ok. półpora godziny często mieszająć. na konie sos doprawić śmietaną i ułożyć królika na półmisku udekorować natką pietruszki królika podać z ryżem ziemniakami jak kto woli i polać sosem

Tagi:

mięso danie