Sposób przygotowania:
Mój kurczak orientalny
Grzyby mun zalać gorącą wodą w małej miseczce. Warzywa obrać i pokroić w zapałkę. Filet z kurczaka umyc i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroic w cienkie paski i doprawić sosem sojowym, przyprawą 5-smaków oraz skruszyć grzyby leśne i wymieszać. Woreczek ryżu ugotować w duzej ilości wody i po ugotowaniu wyjąć żeby ryż odciekł. Grzyby mun wyjąć z wody i pokroić w bardzo cienkie paseczki. Na głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz i dodać mięso. Obsmazyć filet z każdej strony i dodać pokrojone warzywa. Wszystko razem podsmażać chwile i dodać grzyby mun oraz ugotowany ryż i dołozyć przyprawe chilli. Mieszać wszystko chwile i wykładać na talerze. Warzywa powinny być al dente wtedy smakuje najlepiej.