paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Mój mus drobiowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepiej smakuje z sosem majonezowym

Mój mus drobiowy

Składniki:

Mój mus drobiowy

 

Sposób przygotowania:

Mój mus drobiowy
Pieczarki myjemy i kroimy je w plasterki. Następnie dusimy je na rozpuszczonym maśle. Mięso z kurczaka rozdrabniamy, dodajemy e do pieczarek i całość za pomocą blendera miksujemy dokładnie. Rosół gotujemy i w nim rozpuszczamy żelatynę, dokładnie mieszamy. Wszystkie składniki mieszamy razem: rosół, majonez, wino, pieczarki z mięsem. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy tymiankiem, gałką, pieprzem i solą do smaku. Mus przekładamy do mniejszych foremek i na godzinę wkładamy go do lodówki. Przed podaniem wyjmujemy z foremki.