Sposób przygotowania:
Mój placek z gruszkami
Na początku w miseczce sparzyć migdały.Sparzone osuszyć, obrać ze skórki i drobno posiekać.Następnie posiekać również orzechy.Na tarce o grubych oczkach zetrzeć czekoladę. Gruszki opłukać, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.Pokrojone skropić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.
Następnie w naczyniu utrzeć z cukrem miękką margarynę.Dodać żółtka i dalej ucierać. Następnie dodać do mieszanki migdały, orzechy, czekoladę oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Składniki dokładnie wymieszać. Następnie dodać ubitą na sztywno pianę z białek.Delikatnie wymieszać łyżką. Na sam koniec dodać pokrojone gruszki i ponownie delikatnie wymieszać.
Formę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać ciasto. Piec placek 50 - 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni.Smacznego.
Następnie w naczyniu utrzeć z cukrem miękką margarynę.Dodać żółtka i dalej ucierać. Następnie dodać do mieszanki migdały, orzechy, czekoladę oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Składniki dokładnie wymieszać. Następnie dodać ubitą na sztywno pianę z białek.Delikatnie wymieszać łyżką. Na sam koniec dodać pokrojone gruszki i ponownie delikatnie wymieszać.
Formę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać ciasto. Piec placek 50 - 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni.Smacznego.