alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Rabarbarowiec kruszony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Łatwe,smaczne i szybkie do zrobienia ciasto z rabarbarem.

Rabarbarowiec kruszony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rabarbarowiec kruszony

 

  • 1 kost margaryna,
  • 13/4 szkl cukier,
  • 2 szkl mąka pszenna,
  • 1 szkl mleko,
  • 5 szt jajka,
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 3 łyżeczki cukier waniliowy,
  • 1 kg rabarbar,
  • 5 łyżek cukier,
  • 1 szt budyń waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Rabarbarowiec kruszony
Pokrojony rabarbar na 1,5 cm kawałki zasypać cukrem(5 łyżek) i odłożyć na około 20 min.Przed dodaniem rabarbaru do ciasta dodać budyń i wymieszać.Margarynę, cukry i mąkę zagnieść na kruszonkę.Odłożyć 1,5 szklanki kruszonki.Jajka zmiksować z proszkiem do pieczenia i mlekiem,dodać do kruszonki i wymieszać łyżką(nie miksować)ciasto powinno mieć niejednolitą konsystencję .Ciasto wylać na blachę z brzegami wysmarowaną margaryną. Na ciasto wyłożyć rabarbar wymieszany z budyniem i rozkruszyć drobno odłożoną kruszonkę. Piec w 180 st około 50 min.
Rabarbarowiec kruszony
Przed dodaniem do ciasta wymieszać z budyniem.
Rabarbarowiec kruszony
Konsystencja ciasta powinna być niejednolita.
Rabarbarowiec kruszony
Na cieście rozłożyć rabarbar z budyniem.
Rabarbarowiec kruszony
Na końcu rozkruszyć odłożoną kruszonkę..

Tagi:

jajko jajka