oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Mój rosół z kaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny smak kaczki jest zawsze mile widziany w zupie jakiej jest rosół.

Mój rosół z kaczki

Składniki:

Mój rosół z kaczki

 

  • 3 l woda
  • 500g porcja rosołowa z kaczki
  • 1 szt duża marchew
  • 1 szt duża pietruszka korzeń
  • 1 szt seler
  • 2 szt duże cebula
  • pieprz w ziarnkach, sól
  • magii w płynie
  • cienki szczypiorek
  • 3 jajka
  • 300g mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Mój rosół z kaczki
Z mąki i jajek robimy makaron. Należy zagnieść ciasto z dodatkiem szczypty soli. Rozwałkować i cienko pokroić. Nastawić wodę z dodatkiem soli u gotować makaron. Przelać zimną wodą i odstawić do odsączenia. Do trzech litrów zimnej wody wstawić porcje rosołową z kaczki oraz warzywa. Cebule zrumienić dość mocno na patelni i dodać do rosołu. Gotować na wolnym ogniu około półtorej godziny. Po godzinie gotowania doprawić rosół solą, pieprzem oraz maggi w płynie. Podawać z makaronem krajanką własnej roboty i drobnym szczypiorkiem.