Sposób przygotowania:
Mój sernik
CIASTO: Mąkę wsypać na stolnicę. Dodać do niej proszek do pieczenia. Wymieszać ze sobą i dodać do tego cukier. Zrobić rowek, wbić jajko i żółtka. Dodać margarynę. Wyrobić dosyć wolne ciasto. Wylać na wysmarowaną brytfannę.
SER: Do garnka dać masło, cukier puder i żółtka. Ucieramy na puszysto. Następnie dokładać po trochu ser i dalej mieszać. Dodać budynie i cukier wanilinowy. Ucieramy dalej. Na koniec dołoży ubitą pianę z białek. Wylać na ciasto. Piec w temp. 180 st. przez ok. 60 minut.
SER: Do garnka dać masło, cukier puder i żółtka. Ucieramy na puszysto. Następnie dokładać po trochu ser i dalej mieszać. Dodać budynie i cukier wanilinowy. Ucieramy dalej. Na koniec dołoży ubitą pianę z białek. Wylać na ciasto. Piec w temp. 180 st. przez ok. 60 minut.