Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Mój sos węgierski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

sos nadaje się do wielu dań mięsnych

Mój sos węgierski

Składniki:

Mój sos węgierski

 

  • cebula
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 duże mięsiste papryki
  • 2-3 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1/2 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki bulionu wołowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Mój sos węgierski
Na maśle podsmażyć bardzo drobno posiekana cebulę, dodać posiekaną bardzo drobno paprykę bez nasion i jeszcze chwilę smażyć, dodać przecier i dusić aż utworzy się jednolity sos. doprawić sola i pieprzem.