paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Mój sos węgierski 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealnie smakuje z makaronem

Mój sos węgierski 2

Składniki:

Mój sos węgierski 2

 

Sposób przygotowania:

Mój sos węgierski 2
Cebule obieramy i kroimy ja w piórka. Pora płuczemy i kroimy go w pół plasterki. Ogórki kiszone kroimy w kostkę. Pomidory parzymy, obieramy ze skóry i również kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy cebule z porem na oleju. Gdy cebula się zeszkli dodajmy ogórki, pomidory i koncentrat z ketchupem. Całość mieszamy i doprawiamy szczyptą bazylii, czosnku, oregano, soli i pieprzu do smaku. Całość dusimy razem ok 5 min. Gotowym sosem olewamy makaron. Można do sosy dodać mięso drobiowe.