SUPERPRZEPIS

Mój sposób na krem z pora

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 4
Mój sposób na krem z pora

Krem z pora niezwykle łatwo podać z fantazją

Składniki:

Mój sposób na krem z pora

 

  • 2 średnie białe części por,
  • 1 średni ziemniak,
  • 3 szklanki wywaru z kurczaka,
  • przyprawa typu jarzynka,
  • do dekoracji śmietana,
  • do dekoracji groszek ptysiowy,
  • do dekoracji marchew,
  • pieprz,
  • 1 łyżka masła klarowanego

Sposób przygotowania:

Mój sposób na krem z pora
Ziemniaka obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do wywaru i gotujemy. W czasie, gdy wywar się gotuje, na rozgrzanym maśle przesmażamy pokrojoną w talarki białą część pora i dodajemy do wywaru. Gdy warzywa będą już miękkie, miksujemy je dokładnie i doprawiamy do smaku pieprzem oraz jarzynką. Dekorujemy groszkiem ptysiowym, talarkami białej części pora, startą na drobnych oczkach marchewką oraz gęstą śmietaną,