mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Mój tygrysek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne ciasto na każdą okazję.

Mój tygrysek

Składniki:

Mój tygrysek

 

  • 1 szklanka białej oranżady
  • 1 szklanka oleju
  • 2,5 szklanki mąki + 3 łyżki
  • 1 szklanka białego cukru
  • 5 jajek
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Mój tygrysek
Na początku w misce utrzeć z cukrem białym i waniliowym jajka. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, oranżadę i olej.Składniki dokładnie wymieszać. Powstałą gładką masę podzielić na dwie części. Do jednej części dodać 3 łyżki mąki, a do drugiej 3 łyżki kakao.
Formę wysmarować margaryną i osypać tartą bułką. Najpierw wlać 3 łyżki jasnej masy, na nią 3 ciemnej, później znowu jasną i tak na przemian.Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciasto ok. 60 minut.
Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.Zimne ciasto posypać cukrem pudrem lub polać czekoladową polewą.Smacznego.

Tagi:

jajko jajka