Sposób przygotowania:
Mój tygrysek
Na początku w misce utrzeć z cukrem białym i waniliowym jajka. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, oranżadę i olej.Składniki dokładnie wymieszać. Powstałą gładką masę podzielić na dwie części. Do jednej części dodać 3 łyżki mąki, a do drugiej 3 łyżki kakao.
Formę wysmarować margaryną i osypać tartą bułką. Najpierw wlać 3 łyżki jasnej masy, na nią 3 ciemnej, później znowu jasną i tak na przemian.Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciasto ok. 60 minut.
Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.Zimne ciasto posypać cukrem pudrem lub polać czekoladową polewą.Smacznego.
Formę wysmarować margaryną i osypać tartą bułką. Najpierw wlać 3 łyżki jasnej masy, na nią 3 ciemnej, później znowu jasną i tak na przemian.Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciasto ok. 60 minut.
Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.Zimne ciasto posypać cukrem pudrem lub polać czekoladową polewą.Smacznego.