marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Mój wielki tort kanapkowy na kolorowo.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Duże kromki nasmarować masłem i obłożyć jedną kromkę dwoma składnikami np.śledzie i kawałki papryki i nakryć kolejną kromką tworząc torcik.

Mój wielki tort kanapkowy na kolorowo.

Składniki:

Mój wielki tort kanapkowy na kolorowo.

 

  • 1 duży chleb krojony,
  • słoik płatów śledziowych,
  • 4 jajka na twardo,
  • papryka czerwona świeża,
  • łosoś kanapkowy lub pasta z łososia,
  • ser marmurkowy,
  • 20 deko szynki krojonej,
  • masło,
  • gałązki pietruszki zielonej i rzodkiewka,a nawet rzeżucha.

Sposób przygotowania:

Mój wielki tort kanapkowy na kolorowo.
Wziąć duży krojony chleb i odłożyć tylko małe piętki.Następnie nasmarować jedną dużą kromkę nie krojąc jej wpół,aby w ten sposób utworzyć tort kanapkowy.Położyć po dwa składniki np.płaty śledziowe i płaty papryki czerwonej i przykrywać kolejną kromką,smarując masłem i kłaść plasterek szynki i plasterki jajka na twardo,posypując rzeżuchą.Na kolejnej kromce z masłem poł- -ożyć plasterek sera marmurkowego i plasterki rzodkiewki i przełożyć kolejną kromką,którą natrzeć pastą łososiową i płatek papryki,po czym przykrywać kromką,aż do wyczerpania składnik- -ów.Na koniec przybrać garnirowaną rzodkiewką,rzeżuchą i natką pietruszki.