Sposób przygotowania:
Moja babka z orzeszkami
Na początku margarynę rozpuścić w garnku i odstawić do wystygnięcia. Białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywną pianę.Żółtka utrzeć przy użyciu miksera z cukrem białym i cukrem waniliowym na puszysty krem. Następnie dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia.Składniki dokładnie wymieszać. Później dodać zmielone orzechy i ostudzoną margarynę.Powoli wymieszać. Na koniec wlać kilka kropel zapachu rumowego i ubitą pianę z białek. Składniki delikatnie wymieszać.Ciasto wlać do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą formy na babę. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni i piec ciasto 60 minut.Po upieczeniu wystudzić, a później wyjąć z formy. Zimną babkę polać gotową polewą czekoladową z opakowania i udekorować połówkami orzechów.Smacznego.