paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Moja babka ziemniaczana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zawsze podaje ją ze śmietaną

Moja babka ziemniaczana

Składniki:

Moja babka ziemniaczana

 

Sposób przygotowania:

Moja babka ziemniaczana

Obrane ziemniaki ścieramy na tarce jarzynowej o małych oczkach. Boczek kroimy w paski i podsmażamy na patelni do wytopienia tłuszczu. Cebulę obieramy ze skóry i kroimy w kostkę, dodajemy do wytopionego boczku i rumienimy. Gdy cebula jest już złota mieszamy składniki z patelni z ziemniakami. Dodajemy jajka i kasze mannę. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto ziemniaczane wykładamy do formy i pieczemy w 200C ok godziny. Wyjmujemy gdy góra będzie rumiana.