Sposób przygotowania:
Moja bakaliowa babka
Na początku przy użyciu miksera ubijamy na gładką masę jajka z cukrem.
Do ubitych jajek dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy.Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
W mikrofalówce lub rondelku rozpuszczamy margarynę i dodajemy ją do pozostałych składników.
Następnie do mieszanki dodajemy rodzynki, migdały i kandyzowana skórkę.
Składniki mieszamy i wylewamy do formy wysmarowanej margaryną i oprószonej bułką tartą lub mąką.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy babkę ok. 60 minut.
Po upieczeniu wyjmujemy babkę i pozostawiamy do wystygnięcia.
Gdy wystygnie polewamy ją roztopioną mleczną czekoladą i dekorujemy całymi migdałami.
Smacznego.
Do ubitych jajek dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy.Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
W mikrofalówce lub rondelku rozpuszczamy margarynę i dodajemy ją do pozostałych składników.
Następnie do mieszanki dodajemy rodzynki, migdały i kandyzowana skórkę.
Składniki mieszamy i wylewamy do formy wysmarowanej margaryną i oprószonej bułką tartą lub mąką.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy babkę ok. 60 minut.
Po upieczeniu wyjmujemy babkę i pozostawiamy do wystygnięcia.
Gdy wystygnie polewamy ją roztopioną mleczną czekoladą i dekorujemy całymi migdałami.
Smacznego.