haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Moja fasolka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Moje dzieci chwalą się, ze mama robi dobrą fasolkę;) Sprawdź czy mają rację!

Moja fasolka

Składniki:

Moja fasolka

 

  • 500 g fasoli Jaś
  • 500 g kiełbasy
  • 500 g pieczarek
  • 250g cebuli
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, majeranek

 

Sposób przygotowania:

Moja fasolka
Fasolę zalać wodą, zagotować i odstawić na 3 godziny. Ugotować na półmiękko.Kiełbasę pokroić w dowolne kostki i dobrze obsmażyć, cebule pokroić w kostkę i zeszklić, pieczarki umyć odciąć końcówki nóżek i pokroić na ćwiartki i podsmażyć ok 10 minut. Wszystko wrzucić do fasoli, dodać pomidory z puszki, koncentrat i przyprawy. Gotować na małym ogniu, aż fasola będzie miękka.