Sposób przygotowania:
Moja grochowa :)
Dzień przed przygotowaniem groch zamoczyć.
Zagotować 3 litry wody i wrzucić groch. Jak groch będzie już na pół miękki, to wrzucić włoszczyzne.
Ziemniaki wrzucić dopiero jak groch i włoszczyzna zmiękną.
Razem z ziemniakami wrzucić przyprawy i wędzone skrzydełka. Dosolić do smaku.
Gotować do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
Kiełbase przesmażyć. Cebule zeszklić i razem dodać do zupy. Chwile pogotować.
Proporcje przypraw można zwiększyć lub zmniejszyć. W zależności od własnych upodobań.
Smacznego!
Zagotować 3 litry wody i wrzucić groch. Jak groch będzie już na pół miękki, to wrzucić włoszczyzne.
Ziemniaki wrzucić dopiero jak groch i włoszczyzna zmiękną.
Razem z ziemniakami wrzucić przyprawy i wędzone skrzydełka. Dosolić do smaku.
Gotować do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
Kiełbase przesmażyć. Cebule zeszklić i razem dodać do zupy. Chwile pogotować.
Proporcje przypraw można zwiększyć lub zmniejszyć. W zależności od własnych upodobań.
Smacznego!