oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Moja pieczeń schabowa ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo fajne mięsko do obiadu jak również do kanapek.

Moja pieczeń schabowa ze szpinakiem

Składniki:

Moja pieczeń schabowa ze szpinakiem

 

  • 1200g schabu bez kości
  • 400g szpinak mrożony kulki
  • czosnek granulowany, sól
  • pieprz grubo mielony
  • majeranek, oliwa

Sposób przygotowania:

Moja pieczeń schabowa ze szpinakiem
Schab umyć pod bieżącą wodą. Osuszyć w ręcznik papierowy. Zrobić ostrym długim cienkim nożem otwór przez całą długość schabu. Do miseczki dać szpinak zamrożony i mocno go doprawić solą oraz czosnkiem granulowanym, i skropić go oliwą.Tak przygotowany szpinak upychamy jeden za drugim do otworu w mięsie aż do samego końca. Gdy już to zrobimy cały kawałek mocno doprawiamy przyprawami solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem oraz skrapiamy go oliwą. Tak przygotowane mięsko wkładamy na blachę do pieczenia i podlewamy delikatnie wodą i pieczemy. Temperatura 160 stopni około 2 godziny. Po upieczeniu chłodzimy jeśli mamy go użyć do kanapek albo kroimy od razu i podajemy do obiadu.