oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Moja pierś z indyka faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczeń nadaje się do kanapek lub jako pieczeń do obiadu.

Moja pierś z indyka faszerowana

Składniki:

Moja pierś z indyka faszerowana

 

  • 1500g filet z indyka
  • 400g mięso mielone
  • 100g mix warzyw (fasolka szparagowa, marchew, por )
  • sól, pieprz grubo mielony
  • przyprawa do drobiu
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Moja pierś z indyka faszerowana
Filet z indyka umyć pod zimną bierzącą wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Warzywa pokroić w paski i dodać do mięsa mielonego, doprawić i dobrze wyrobić. Pierś z indyka nadciąć w zdłóż aby powstałą taka kieszeń i włożyć przygotowany farsz. Zwinąć ściśle doprawić po wierzchu, nasmarować oliwą i położyć na blache do pieczenia. Piec nagrzać do 160 stopni i wstawić pieczeń do pieczenia. Piec około 45 minut. Można podlewać od czasu do czasu wodą aby za bardzo nie wyschło. Z powstałego wywaru można zrobić sos do obiadu. Pieczeń nadaje się znakomicie do kanapek .