oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Moja pierś z indyka z farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczony indyk a raczej jego pierś z odrobiną warzyw .

Moja pierś z indyka z farszem

Składniki:

Moja pierś z indyka z farszem

 

  • 1200g pierś z indyka
  • 300g mięso mielone
  • 2 łyżki koncentrat pomidorowy
  • 1/2 szklanki warzywa w kostkę( marchew, papryka, seler, por)
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz grubo mielony
  • magi w płynie
  • przyprawa kucharek

Sposób przygotowania:

Moja pierś z indyka z farszem
Mięso mielone dać do dużej miski, dodać warzywa pokrojone w kostke oraz zmiażdżony czosnek- dobrze pszemiaszać i dołożyć koncentrat pomidorowy wraz z przyprawami i ponownie wymieszać. Filet z indyka nacinamy w zdłóż po długości ale nie do końca. Wyrobiony farsz wkładamy w powstałą kieszeń i mocno dociskamy. Po wierzchu doprawiamy kucharkiem i dajemy na blache do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 stopni często podlewają powstałym sosem. Czas pieczenia około 60 minut. Po upieczeniu można kroić w grube kawałki i podawać z sosem ale na zimno bardzo dobrze smakuje jako mięso pieczyste.