oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Moja polędwica wołowa na grzankach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne i szybkie danie.

Moja polędwica wołowa na grzankach

Składniki:

Moja polędwica wołowa na grzankach

 

Sposób przygotowania:

Moja polędwica wołowa na grzankach
Jajka roztrzepać widelcem.Z kromek chleba szklanką wyciąć krążki.Maczamy je w jajku i smażymy z obu stron. Polędwice kroimy na dwa plastry,lekko rozbijamy pięścią i obtaczamy w mące pszennej.Smażymy z każdej strony około 3 minuty.Podlewamy niewielką ilością wody ( około 100g ) dodajemy pieprz marynowany i doprawiamy sola.Po krótkiej chwili sos nam zgęstnieje. Na dużym talerzu układamy pierw grzankę ma to plaster mięsa i ponownie grzankę i mięso.Polewamy całość powstałym sosem. Dekorujemy natka pietruszki.