Sposób przygotowania:
Moja pulchna babeczka
Na początku miękkie masło utrzeć z białym cukrem i jajkami na gładką, puszystą masę.
Do niej dodać mąkę ziemniaczaną, mąką pszenną i proszek do pieczenia. Następnie wymieszać składniki i ponownie utrzeć przy użyciu miksera. Następnie dodać olej i na koniec ocet. Ponownie dokładnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej margaryną i wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni i piec ciasto 40-45 minut.
Po wyjęciu wyjąć babkę i odstawić do wystygnięcia.
Ostudzoną babkę posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
Do niej dodać mąkę ziemniaczaną, mąką pszenną i proszek do pieczenia. Następnie wymieszać składniki i ponownie utrzeć przy użyciu miksera. Następnie dodać olej i na koniec ocet. Ponownie dokładnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej margaryną i wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni i piec ciasto 40-45 minut.
Po wyjęciu wyjąć babkę i odstawić do wystygnięcia.
Ostudzoną babkę posypać cukrem pudrem.
Smacznego.