mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Moja pulchna babeczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pulchna babka z cukrem pudrem.

Moja pulchna babeczka

Składniki:

Moja pulchna babeczka

 

Sposób przygotowania:

Moja pulchna babeczka
Na początku miękkie masło utrzeć z białym cukrem i jajkami na gładką, puszystą masę.
Do niej dodać mąkę ziemniaczaną, mąką pszenną i proszek do pieczenia. Następnie wymieszać składniki i ponownie utrzeć przy użyciu miksera. Następnie dodać olej i na koniec ocet. Ponownie dokładnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej margaryną i wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni i piec ciasto 40-45 minut.
Po wyjęciu wyjąć babkę i odstawić do wystygnięcia.
Ostudzoną babkę posypać cukrem pudrem.
Smacznego.

Tagi:

jajko jajka