mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Moja suróweczka z młodej białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Niesamowicie smaczna surówka.

Moja suróweczka z młodej białej kapusty

Składniki:

Moja suróweczka z młodej białej kapusty

 

  • 0,5 kg białej młodej kapusty
  • 2 marchewki
  • 2 jabłka
  • 1 cebula biała
  • natka świeżej pietruszki
  • 1/2 cytryny
  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Moja suróweczka z młodej białej kapusty
Na początku młodą kapustę umyć i osuszyć.Marchewkę i jabłka obrać ze skórki.Następnie na tarce o grubych oczkach poszatkować drobniutko kapustę, jabłka i marchewki. Składniki wrzucić do miski.Dodać sok wyciśnięty z połówki cytryny. Następnie dodać do miski pokrojoną w drobną kostkę cebulę i drobno pokrojoną pietruszkę. Następnie dodać śmietanę.Całość dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić surówkę solą i pieprzem. Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce (minimum 30 minut). Smacznego.